marți, 27 octombrie 2009

Baraka - Mai mult decat un film

Am avut ocazia sa urmaresc azi un film deosebit, pentru care am zis ca merita sa scriu un post. Filmul cu pricina se numeste Baraka, si este extrem de complex. De la bun inceput voi spune ca e un film de arta, nu e pentru toata lumea, trebuie inteles si rumegat.
Replicile lipsesc complet, pe ecran apare o insiruire imagini filmate in mai multe tari de pe diferite continente.Pe durata a aproximativ 100 de minute prin fata ochilor vor aparea imagini splendide,uneori dureroase ,dar cu siguranta marcante.
Totul e un periplu prin diferite civilizatii , un elogiu adus vietii cu toate elementele ei componente(bine, rau ,credinta, rutina), dar in primul rand o prezentare a locurilor in care natura a ramas neatinsa de toate schimbarile si modernizarile tehnologice din lumea actuala; un contrast intre lumea noastra plina de forfota,stress,etc si lumea lor a celor ce traiesc o viata simpla in natura;o comparatie intre viata de la inceputurile existentei, si viata de acum.
E greu sa revenim la viata stramosilor nostri, insa cu siguranta fiecare avem nevoie uneori de o "baraka" a noastra in care doar sa traim,pur si simplu.
Eu va doresc vizionare placuta celor ce veti decide sa urmariti acest film, si va spun un lucru : Privindu-l, va veti da seama cat de adevarata este expresia : "O imagine face mai mult decat o mie de cuvinte".

Niciun comentariu: